- DORUCENIE
proste bez informacii čakať pomaly druhý týžden na objednavku je v 21. storočí ako možné ?
- Tovar skladom
- Výhodou DEV1S je, že vás už po prvej kúpe elegantne pripraví na život zákazníka náhradných dielov.
- Nekvalitné produkty
- Zlá komunikácia
- Dlhá doba doručenia (stolička cca 2 mesiace)
DEV1S na prvý pohľad pôsobí ako prémiová značka. V praxi ide o sériu produktov, ktoré sa postupne rozpadajú pri úplne bežnom používaní – a ešte väčším sklamaním je spôsob, akým firma rieši následky.
Na stoličke mi najskôr praskol zvar operadla – vtedy reklamáciu uznali a poslali nový kus. Vytvorilo to vo mne dojem, že ide o serióznu firmu, ktorá si za kvalitou stojí. Bol to omyl.
Krátko po uplynutí záruky sa začal lúpať povrch podsedáku. Opäť pri normálnom sedení, žiadne extrémne zaťaženie. Odpoveď? „Mechanické opotrebenie, výnimočný jav, nestretli sme sa s tým.“ Ako riešenie mi ponúkli, aby som si nový podsedák kúpil – najskôr za 70 €, po dlhom doťahovaní ako „maximálny ústup“ za 50 €. Inými slovami: zaplaťte za to, že sa náš materiál rozpadol.
A tým to nekončí. Slúchadlá DEV1S? Po krátkom čase sa začala šúpať koženka. Podložka pod myš? Tenká ako papier, po pár mesiacoch sa začala žmolkovať a jednotlivé vrstvy sa od seba odlepovať. Všetko pôsobí pekne len do momentu, kým to nezačne reálne slúžiť.
Komunikácia firmy je kapitola sama o sebe – zdĺhavá, obhajujúca sa, s náznakom, že problém je vlastne na strane zákazníka. Keď sa niečo pokazí po záruke, zrazu sa dozviete, že ide o „bežné opotrebenie“, aj keď ide o časti, ktoré by mali vydržať roky.
Ak hľadáte značku, ktorá dobre vyzerá na fotkách, ale v realite ponúka produkty s životnosťou na hrane záruky a následne vás presmeruje do sekcie „náhradné diely“, DEV1S je správna voľba. Ja som však očakával viac než dizajnový nábytok a príslušenstvo s trvanlivosťou rýchloobrátkového tovaru.