super ako vždy
Ponukaju tovar, ktory uz skoro 3 tyzdne nie je na sklade ani u distributora a ked sa clovek opyta, ake nahradne plnenie ponukaju, podla ich obchodnych podmienok, mi ponukaju objednat si iny tovar.
Taketo jednanie so zakaznikom, ktory mal zaujem kupit si nieco za nie maly peniaz je dost smutne.Reakcia obchodu Prolaika
Mrzí nás Vaša nespokojnosť. Za vzniknutú situáciu sa ospravedlňujeme. Posielame Vám naše stanovisko.
Vytvorením a potvrdením objednávky vzniká medzi kupujúcim a predávajúcim zmluvný vzťah. Čiže kupujúci nemá právo zrušiť objednávku v procese vybavovania a je povinný objednávku uhradiť v plnej výške jej ceny. A predávajúci sa zaväzuje tovar dodať v dohodnutom termíne a cene, ktorá je uvedená v zmluve, pokiaľ cena nie je ovplyvnená iným určujúcim faktorom, ako je napríklad dĺžka trvania akcie.
Vo Vašom prípade nedošlo k potvrdeniu objednávky takže nedošlo k uzatvoreniu zmluvy. Náhradným plnením je myslené v prípade, že daný tovar už nedokážeme zabezpečiť ponúkneme vám alternatívny tovar (otvorenie zmluvy a zmenu znenia objednávky), ktorý je parametrovo najbližšie k objednanému tovaru. V tomto prípade Vám boli telefonicky ponúknuté náhrady 300mm f/2,8 a 70-200 f/2,8 objektívy. Oba ste však odmietli na základe čoho bola vaša objednávka stornovaná.
Žiaľ nedokážeme dodať tovar, na ktorý bol ukončený predaj a distribútor ho nemá na svojich skladoch. O tejto skutočnosti ste bola informovaná na druhý deň od zadania objednávky. Ostatný čas bola preverovaná mylná informácia, ktorú ste dostali z podpory Nikon nie od nás. Taktiež nie je korektná informácia o 3 týždňoch, ktoré uvádzate nakoľko Vaša objednávka bola vytvorená 17.2.2023 a ukončená 24.2.2023.
Za celý čas sme s Vami jednali maximálne slušne a s úctou, čo robíme bez ohľadu na výšku objednávky s každým našim zákazníkom. Za vzniknuté komplikácie sme sa Vám ospravedlnili a taktiež spoločnosť Nikon sa ospravedlnila v komunikácií, ktorú sme Vám preposlali. Treba však veci dať do kontextu. Globálny nedostatok čipov, ktorá vznikla počas pandémie ochorenia COVID-19 a opatrení proti nej spôsobujú obrovské omeškania dodávok tovaru po celom svete. Spomalenie výroby áut, nekonečné čakacie doby na elektroniku a rast cien. Navyše sa situácia ešte zhoršila vojnou na Ukrajine. Veľmi by nás udivovalo, ak by sa niekto doteraz ešte nestretol s týmto problémom v inom segmente. Garantujeme Vám však, že robíme všetko čo je v našich možnostiach preto, aby sme obmedzili nedostatok tovaru a čakacie doby na minimum.
Ešte raz, prosím, prijmite naše ospravedlnenie. Veríme, že si napriek tomu, že sa nám nepodarilo naplniť Vaše očakávania, zachováte priazeň nášmu obchodu.
S pozdravom tím Prolaika. -
obratom zaslali tovar
- Telefonicky som si overil technické detaily produktu pre 100% istotu. Bolo mi poradené k mojej spokojnosti a tak som si výrobok objednal. Určite odporúčam
- Rychlost
Mám iba dobré skúsenosti
Doplňujúce info mi poskytli po telefonickom kontakte a následne som si tovar objednal.
rychla komunikacia
ochota pomocť s ovladanim dronu -
Tovar, co som si objednal sa ukazal ako dlhodobo nedostupny. Ponukli mi rozumnu alternativu. Som velmi spokojny
- Rýchlosť dodania tovaru
- Dlhé otváracie hodiny
- Ochotný, ústretový personál
Všetko OK
- Profesionálne poradenstvo a odporúčanie
Tovar, ktory neviem zabezpecit nebudem ponúkat a vyradim ho z ponuky....!Strata casu.
Nákup priamo v obchode umožňuje oboznámiť sa s tovarom a vyskúšať si ho, na nezaplatenie.
- Rychle dorucenie
- Tovar inzerovany ako novy prisiel uz otvoreny a zjavne mierne pouzivany.
Cena vyrobku joby gorilapod 3k rig bola najlacnejsia co som nasiel, dodali do 2 dni od prijatia platby, 3 od objednavky. Bohuzial po odbaleny som zistil, ze ochranna nalepka uz bola prerezana, ramena na stative boli zjavne pouzivane nakolko boli mierne uvolnene na jednej gulicke bola aj mierne zdrata ochranna vrstva, hlavne to bolo citelne kedze pridavne ramena zjavne pouzite neboli a boli absolutne tuhe. Kazdopadne to udrzi a6400 s 18-135 objektivom, takze som to neriesil dalej.
- Profesionalny obchod s poradenstvom . akcie . predvazanie tovaru
- Tovar nemali na sklade , a nedzičasom zdražel NIKON Acul. 8x40 z 95 na 125 e
Fungujú dobre, kvalitne profi fotaky, dalekohlady , fototechnika , zavolaju spat ...
- prehľadnosť obchodu
Úplne všetko v poriadku, na kamennej pobočke ochotní a milí ľudia.
- Dlhoročné skúsenosti s fotoproblematikou, skúsení personál
spokojnosť