- PODVOD
Uz 12.4.2016 som daval podnet na SOI, aby presetrili praktiky tohto 'obchodu' pneumall.eu. Neviem, ci ich niekto nahlasil aj na policiu - dajte vediet, ak nie, postupim to aj tam.
Osobne som im nastastie nic nezaplatil (aj vzhladom na recenzie od ostatnych ludi predo mnou). Takze mna konkretne neokradli. Ale daval som podnet na podozrenie, ze okradli vela inych zakaznikov.
A toto mi odpisali zo SOI:
----------------------------------------------
Oznámenie k podnetu č. 370/2016
Vážený spotrebiteľ
na tunajšom správnom orgáne bol prijatý Vami uplatnený podnet voči spoločnosti BRESKON, s.r.o., Klincová 37/B, Bratislava, ktorý bol zameraný na preverenie zákonných náležitostí týkajúcich sa internetovej stránky www.pneumall.eu v súlade so zákonom č. 102/2014 Z.z. o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzavretej na diaľku alebo zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho a na preverenie dodania objednaného tovaru.
Zo strany I SOI pre Bratislavský kraj boli vyššie uvedenej spoločnosti a tiež konateľovi spoločnosti opakovane odoslané výzvy, týkajúce sa predloženia podkladových materiálov potrebných na prešetrenie Vášho podnetu.
Ani napriek uplatneniu všetkých zákonom zverených právomocí neboli na tunajší správny orgán zo strany spoločnosti BRESKON, s.r.o. predložené žiadne podkladové materiály potrebné k došetreniu Vášho podnetu.
Na základe hore uvedených skutočností t.j. marenie výkonu kontroly budú pripravené podklady pre právne oddelenie tunajšieho správneho orgánu na posúdenie možnosti vyvodenia postihu Inšpektorátom SOI pre Bratislavský kraj voči príslušnému podnikateľskému subjektu.
Nakoľko konanie internetového predajcu www.pneumall.eu nesie znaky trestného činu (podvod, bezdôvodné obohatenie), odporúčame Vám obrátiť sa so žiadosťou o pomoc na orgány činné v trestnom konaní (polícia, prokuratúra), ktoré majú tiež dostatočné právomoci a technické prostriedky, aby mohli konať.
Ing. Lubomír O p á l k a, v. r.
riaditeľ Inšpektorátu SOI so sídlom v Bratislave pre Bratislavský kraj
- povod
kto ma aktualne info kontaktujte ma prosim. dakujem.
- nic...
- je to zloděj nic nepošle..POZOR
KRIPL JE TO
Banka nam nic nevráti, lebo nic ani nevymôže a za požiadanie o vrátenie platby zaplatite este 5 eur. Už sme poškodený dosť, či??? DO ....... S TAKYM SYSTEMOM!!!!!!!!!!!!!!!!!
platbu nevratia ..ide to cez reklamciu za ktoru zaplatite 10E a aj to ieje iste ci sa peniaze vratia na ucet,,to len preveria ucet prijemcu..vetko zderstvo este aj vasa banka..a a to som riesila hned 15 min. po prevode...
- Tiez pa podviedly urychlene kontaktujte svoju banku a ziadajte vratenie platby
Tiez pa podviedly urychlene kontaktujte svoju banku a ziadajte vratenie platby
- Tiez mi poslali SMS, ze menia objednavku z dobierky na platbu vopred. Objednavku som chvala bohu zrusil.
Bohuzial to vyzera na dalsich podvodnikov. Z mojich doterajsich skusenosti robim platbu vopred iba v pripade dobre znamych e-shopov, ktore su dlho na trhu.
- podvod
Ako ďalší krok by som navrhol kontaktovať registrátora domény "pneumall.eu" a zistiť bližšie informácie o jej žiadateľovi - možným páchateľom tohoto mega podvodu:
Na stránke https://whois.eurid.eu/en/?domain=pneumall.eu# zobrazí nasledujúce informácie o registrátorovi:
Domain name: pneumall.eu
Status: In Use
Registered: 2.3.2016
Expiry date: 2.3.2017
Last update: 2.3.2016
Organisation: Webglobe - Yegon, s.r.o.
Website: http://www.webglobe-yegon.sk
Name: Hanták Juraj
Organisation: Webglobe - Yegon, s.r.o.
Address: Stará Prievozská 2, 82109 Bratislava, SK
Phone: +421-2-58101062
Fax: +421-2-58101069
Email: [email protected] -
- slusne spracovana stranka ktorej cielom bolo len nalakat ludi
- SU TO PODVODNICI, neposielajte ziadne peniaze,
- nekomunikuju ani meilom ani cez tel.
CELE ZLEEE !!!
- je to podvod, na slovensku sa vsteko dá...
PODVOD
- Áno lacné pneumatiky LEN SKODA ZE OKRADAJU POCTIVYCH ĽUDÍ
- Hanba im ak naozaj maju tie pneumatiky tak nech ich doživotné majú ale v BASE hnustny podvodníci
Bohužiaľ aj ja som naletela hnusakom včera som to začala riešiť z bankou dali mi na to 7 dni ak sa im to nepodarí vyriešiť - vrátenie mojich peňazí dajú mi údaje a idem smer POLICIA vlastne tak či tak udam tých hajzlou
- nic
- su to podvodnici pozor na platby vopred. NEROBTE TO
PODVOD
Rano navstivte každy svoju banku a spište žiadosť o vratenie penazí z dôvodu podvodu a banky medzi sebou budu komunikovať a budu vyzývať majiteľa účtu o vrátenie peňazí, pokiaľ nebude majiteľ reagovať táto žiadosť bude považovaná ako prvý krok a s vyjadrením od banky treba ísť na políciu.
Rozprávala som s právnikom a jedná sa o nezákonné obohacoanie a podvod. Dufam, že si to tá druhá strana uvedomuje a vráti peniaze čím skôr. -
- skusenost: doveruj ale preveruj...
- vsetko
Väčšina z nás objednávala a zaplatila za tovar na stránke pneumall.eu, ktorý nám nedošiel. Predpokladám, že ani nedôjde. Keďže telefóny nedvíhajú, na maily neodpovedajú a stránka je už zrušená, chcel by som všetkých požiadať, aby sa podelili so svojimi skúsenosťami a riešením v komentároch na stránke www.pneumall.info,
ktorá bola vytvorená jedným z podvedených. Mala by združiť všetkých ľudí, ktorí majú negatívnu skúsenosť s obchodom pneumall.
Pomôžme si navzájom. -
- je to podvod
- zajtra idem do banky poziadat o vratenie penazi
- a potom urcite na policiu podat trestne oznamenie
- ked budem mat udaje doticneho ktoremu patri bankovy ucet.
nic nekupujte podvod jak svina.
- SOI na nich aj TV
kto je pán Ellinger?
- Určite to bude vysoká suma za nas všetkých....hajzli!!!
- Toto len darebáci urobia a dúfam ze to budu určite dajaky chatraci z osady....
Podvod!!!!
- Podvod.
- Aj ja som asi naletel! Ale Heureka si nepreveruje údaje o firme, ktorej vlastne robí reklamu? Veď tento portál som už viackrát bez problémov využil.To ma pomýlilo.
Pridám sa k hromadnej žalobe, na koho sa mám obrátiť? Dajte kontakt.